21 Ağustos 2008 Perşembe

ROCHES (BEYOGLU)CIKOLATASI


Gerekli malzemeler ;

Bitter çikolata ( ince ince parcalanmis)
Findik, badem , antepfıstığı
arzuya göre ceviz
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri( Konya seker)

fırın ısimızı 170-180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Findik,Bademlerimiz, antepfıstıklarımızı ve isterseniz bir miktar cevizimizi fırın tepsimize serdiğimiz yağlı kağıt veya silpat üzerine serpiştirelim ortaya toplanacak sekilde findiklarin ve tum kuruyemis malzemenin üzerine pudra şekeri ile suyu karıştırarak serpiştirerek dökelim.
Tepsimizi fırına vererek 10 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Iyice karamelize olsunlar.
Bu arada çikolatalarımızı benmari usulu eritelim.
Sogumus olan kuruyemişlerimizi çikolata ile karıştıralım.
Düz bir zemine yağlı kağıt veya silpat serelim.
Çikolatalı ve kuruyemisli karışımımızdan bir çorba kaşığı kadar alıp yağlı kağıdın üzerine şekilsiz dökelim.
Tepsimizi biraz donduralım.
Soğuduktan sonra yağlı kağıdın üzerinede çikolatalarımızı spatula ile çıkaralım. İstadiğimiz gibi servis yapalım.Isteee size meshur Beyoglu cikolatasi tarifi

Cocuklariniza ve sevdiklerinize yapimi 15 dakika bile surmeyen leziz cikolatalar.Esim en cok Roches nam-i diger Beyoglu cikolatasini seviyor

2 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Nostaljik-BeyogluR-Cikolatas/6836778809

Adsız dedi ki...

http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=253428&id=6836778809

 

Gezdim-Pişirdim-Yazdım Template by Ipietoon Cute Blog Design