10 Nisan 2011 Pazar

Carte D’oR Serüvenleri 1.Bölüm "Macaron "

Fransa’nın leziz tatlarından macaronu bilmeyen var mı? Ünlü Fransız macaronları, Carte d’Or sıcak tatlılar serisinden çikolatalı macaron ile artık evde de yapılabilecek. Carte d’Or bu eşsiz lezzeti, yoğun ve zengin çikolata seçeneğiyle sunuyor.


2 yıl önce paris'e yaptığımız gezide  Pierre Hermé 'nin ve Ladurée'in  macaronları ile tanışma fırsatı buldum ..Buldum ne kelime sırf tekrar tadabilmek adına 5 km lik yolu tekrar yürüdük :)Herbiri mücevher gibiydi. Hepsini birden yemeye kıyamadık ..Kutusunda özenle taşıyıp her güne kendimizi ödülendirerek keyfine vardık.

Pasta merakımdan sonra birkaç macaron tarifi aldım ama cesaret edip deniyemedim...Gözümde o kadar yapılası zor tatlılardı .Seyahatimiz sonrası İstanbulda macaron avına çıktım Divan pastanesi, Pelit pastanesi ve kitchenette gibi denemelerim olduysa da fiyat harici benzerlik yakalayamadım :)


Macaron ve Cheesecake benim için  gerçekten özel iki tatlı diyebilirim.Ancak usta eller damağımda tadını gün boyu sürdürebiliyor.Böylesine özel  bir tatlıyı Carte d’Or 'un kutusuna girmiş halde görünce  hemen almak istedim..

Carte d’Or beklediğimden  daha  iyi çıktı diyebilirim.12 porsiyon çıkıyor ve   gercekten uğraştığına değiyor .Elime kutuyu aldım ve  mutfakta başladım hummalı bir  çalışmaya . Kutunun arkasında yazanları okudum. Ben macarondan önce arasına koyduğumuz çikolata karışımından başladım ve soğuması için dolaba bıraktım.Tarifte  bahsedilen gibi önce 2 adet yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar çırptım. Sonra üzerinde çikolatalı macaron yazan toz karışımı ekleyip önce 1-2 dajika mikser sonrasında tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdım.
Hazırladığım karışımı  benden önce deneyen arkadaşımın uyarması üzerine yayıldıklarını duyduğum için karışımı sıkma torbasına doldurup sıktım. Şekiller daha iyi oldu.. Tepsiyi önceden ısıtmadan soğuk fırına koydum ve yazdığı gibi fırının en düşük sıcaklığı beni fırınıma göre  50C ve 50C’de 20 dakika pişirdim. Sanırım bunun amacı kabuk tutmasıydı .Sonra fırını 150 C’ye getirip tam 15 dakika daha pişirdim. Fırının kapağını hiç açmadım .Hafif kabardılar hatta biraz hafiften fazla kabardılar .Sinir olmadım diyemem arasına puding vari çikolata karışımını koyduğumda gercekten iri macaronlarım oldu diyebilirim :) sonraki denemelerimde en minik kek kalıplarına dökerek yaptıgımda şekilsel olarak daha başarılı oldular . Fırından çıktıktan  sonra macaronları soğumaya bıraktım.Önceden hazırladığım çikolata karışımını iki macaronların arasına taşırmadan sürdüm ve tadılmak üzere servis tabağına yerleştirdim.


Bu ürünü denemek isteyenler için kurallara harfiyen uymaları gerekiyor.Şekiller acısından tepsiye yayıldıklarında moralinizi bozmayın küçük kalıplar yardımıyla kesebilir ve düzgün şekiller haline getirebilirsiniz.Tadı gerçekten denemeye değer.






















 

Gezdim-Pişirdim-Yazdım Template by Ipietoon Cute Blog Design