22 Ağustos 2012 Çarşamba

Neden Bebek arabasinda MACLAREN TECHNO XT ??


Bebek arabası seçimi en önemli olaylardan biri diye düşünüyorum . Piyasada bir sürü çeşit ve marka varken bebek arabası seçmek çok zor oluyor. En önemlisi de bebeğinizin rahat etmesi. Biz rahatlığı , hafif olması ve 0 aydan itibaren tam yatıyor olması sebebiyle Maclaren Techno XT Bebek Arabasını seçtik. Titanyum malzemeden yapılması sebebiyle çok hafif  özel alışımlı dayanıklı çift kat aliminyum kasa A1 High Performance Aluminium böylelikle tek elimde kızım varken  tek elimle bebek arabasını arabanın bagajından rahatlıkla alıp bebek arabasını açabiliyorum. Biz kızımla 18 günlükten itibaren arabımızı kullanıyoruz içinde çok rahat uyuyor ve oldukça konforlu . Çok pratik açılıp kapanıyor. Oturma kısmının özel geriye yatık dizyanı sayesinde bebeğin pusetin içinde sürekli arkasına yaslanmasını sağlıyor ve bebeğin ağırlığını tüm arabaya eşit bir şekilde dağıtıyor, ağırlık merkezi yaratıp tek noktadan baskı yaratmıyor. Öte yandan travel ve tekno XT haricindeki  Maclarenler tam yatış ikmanı vermiyor, 140 derece yatabilme özelliğine sahip. Bu özelliği ile diğerlerini ancak 4 aylıktan   itibaren kullanabiliyorsunuz yinede oturamayan ve  omurgasını dik tutmayı beceremeyen bebeğin omurga gelişimi için olumlu olduğunu düşünmüyorum .Biz www.mertbebe.com.tr 'den aldık .

Hoşuma gitmeyen 2 unsuru var ama tolere edilebildikleri ve bebek açıdan artıları daha çok olduğu için bunlar yok sayılabilir. 1. Puset kapandığı zaman ön tekerleri, güneşliğine değiyor ve kirletiyor. Kolayca silinip temizlenebiliyor, kumaş kir tutmuyor bu arada  Kumaş sağlıklı ve çok fazla terletmiyor.

Bu ürünün benim açımdan en sevmediğim 2. yanı ise alışveriş sırasında aldıklarınızı pusete asmak ister ve aldıklarınız çok ağır ise bebeği pusetten indirirken çok dikkatli olmanız gerekiyor çünkü puset geriye düşüyor.
Ürün Adı : Maclaren Techno XT Bebek Arabası
Marka : Maclaren


Özellikleri :
Tente tam olarak açıldığında özel havalandırmalı tente
Ekstra büyük bebek izleme penceresi
Tamamen Siyah tasarlanmış özel model kasa plastil ve kumaş siyah
Yeni çift renkli tutma kolları özel parlak kapak
Güvenliğiniz ve arabanızın muhteşem görünüşünü arttırmak için reflektif jant kapakları.



Maclaren`e özel geriye yatık dizayn bebeğinizin puset içinde sürekli arkasına yaslanmasını sağlamakla beraber, bebeğin ağırlığını tüm arabaya eşit dağıtır buda size araba buzda kayıyormuş hissi yaratır.

Takılması ve sökülmesi tek çok hızlı ve kolay kemer sistemi ekstra güvenli ve rahat
Arka birleştirilmiş tek ayak hareketiyle devreye girip çıkan fren sistemi vardır; ön tekerlekler 360 derece dönebilir ve tek hareketle sabitlenebilir.


Katlanıp bir şemsiye haline dönüştüğünde pusetin yan tarafındaki kolla rahat taşıma imkanı.
Oturma ve sırt yeri sportif görünümlü 4 yatış pozisyonlu (170 derece), yanmaz ve su geçirmez malzemeden yapılmış olup kolayca çıkabilir ve yıkanabilir.

Ayak koyma yeri uzayıp kısalabiliyor yatma ve oturma pozisyonuna göre ayarlanabilir.
Çevresindeki Maclaren yazıları ve reflektif paneller geceleri bebeğinizin güvenliğini arttırmaktadır.

Bebeğinizi gövde ve bacaklarından sabitleyen 5 noktalı emniyet kemeriyle maksimum güvenlik sağlar.

Emniyet kemeri bebeğin boyuna göre ve kilosuna göre ayarlanabilir.

Puseti tutuğunuz kolları 3 kademe yükselip alçalabilir

Tente rahatlıkla sökülüp takılabilir ve tentenin üstünde UV filitreli pencere vardır.Bu pencere sayewsinde bebeğinizi rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Tentenin arka kısmındaki fermuarı açtığımızda körük açılacak ve tente öne doğru kapanacaktır bu hem rüzgarı soğuğu hemde güneşin bebeğinizi rahatsız etmesini engelleyecektir.

Tüm tekerleklerde bebeğin konforu için bağımsız süspansiyon sistemi mevcuttur.

Kutudan çıkan kafa yastığı bebeğin ilk aylarında kafasını sabit tutabilmesini sağlamaktadır
Kutudan çıkan kemer koruyucular kemerin bebeğinizin canını acıtmasını engellemektedir
Sportif, hafif, konforlu..

Temizlenme Özellikleri
Kumaşı çok kolay sökülebilir, yıkanabilir ve kolayca yerine takılabilir.
Tentesi sökülüp silinebilir.

Maclaren Techno XT Bebek Arabası 6,8 kg'dır.
Garanti Süresi : 2 yıl

Markanın Ait Olduğu Ülke : İngiltere


Maclaren Tekno XT bir İngiliz markasıdır, ambalajından çıkarır çıkarmaz kullanmaya başlayabilirsiniz.


Ürünün 2 yıl garantisi var




 bu noktada bebeğin anakucağında taşınması gerektiğini düşünüyorum ve travel sistem öneriyorum) Yatırma şeklini çok pratik bulmuyorum, iki elle yatırmak gerekiyor fakat çok mühim bir olumsuzluk yaratmıyor (Maclaren triumph modelinde tek elle yatirilip, kaldırılabiliyor).
Pusetin olumsuz yanını söylemem gerekirse zaten itme kollarına poşet veya çanta asılınca geriye doğru düşme tehlikesi yaratırken tek eşya koyma yeri olan alt sepetinin, puset yatar pozisyondayken ulaşılamaz olmasını söyleyebilirim, birşey koymak ve almak için puseti kaldırmak gerekiyor. Oturma yerine, bebeği yatar vaziyette koyduğunuzda ayakları yere sarkmasın diye ayarlanma özelliği var, pek yeterli gelmiyor ama yine de işe yarıyor, bunu ve benzeri detayları düşünmüş olmaları anne ve bebeğe maksimum fayda ağlayacak herşeyi göz önünde bulundurmaya çalıştıkları hissi veriyor.

Emniyet kemeri omuz ve bacaklardan geçirilerek 5 noktadan bağlanıyor ve bebeğin kilosuna, boyuna göre ayarlanabiliyor.Emniyet kemerinin kilit sistemi oldukça güvenli, bebeğin asla kendi kendine açmasına olanak vermiyor, açarken mutlaka hem alttan hem üstten bastırmak gerekiyor. Emniyet kemerinin kesmesini engellemek için koruyucu ek bir aksesuar satınalınabilir, bununla beraber kafa yasıtığı da satınalmış oluyorsunuz.

Pusetin güneşliği güneşi tam olarak kesecek kadar yeterli bulunmuyor, tentenin arkasında UV filterli bir pencere var buradan bebeği görmenizi sağlıyor,bebeğe buradan bakmak pek pratik olmasa da varlığı iç rahatlatıcı (diğer modellerde tentenin üst kısmında bulunuyor bu pencere dolayısıyla daha pratik) ayrıca küçük bir bölme var anahtar, mendil gibi şeyler koyabileceğiniz. Tentesi sökülüp silinebiliyor, dediğim gibi kapandığı zaman tekerlekleri burayı kirletiriyor dolayısıyla bu özelliği güzel.



Sineklik, ayak örtüsü, güneşlik, şemsiyesi, özel oturak kumaşı, kafa yastığı ve omuz kemer koruyucsu gibi opsiyonel aksesuarlara sahip…

Mother & Baby Best Ligth Weigth Stroller 2006, Mother & Baby Best Ligth Weigth Stroller 2007 ve Prima Baby Best Buy Baby Gear Gold Award gibi birçok ödül almış ve CE-BS7409_EN18888 kalite belgesi bulunuyor.



 

Gezdim-Pişirdim-Yazdım Template by Ipietoon Cute Blog Design