18 Ağustos 2011 Perşembe

3.Ay ve 3.ayın sonu ile 1.Trimester bitiyor ...

                                     3.Ay ve  3.Ayın sonu ile 1.Trimester bitiyor ...

12.hafta

Kırmızı erik kadar olmuşsun bitanem ve ben büyük mü konuştum bilmiyorum ama acaip midem bulanmaya başladım hiç birşey yiyemiyorum öyleki herşeyin kokusunu hisseder oldum .:( Baban bu hafta  usg ile sana bakacak .Çok şanslı çünkü senin oluşumunu net şekilde izleyebiliyor


13.hafta

Seninle ikili test yaptık annecim .Test sonucunu rahat şekilde bekliyorum .Seni Allaha emanet ettim .Şu haziran ayı bitsede rahat rahat dolaşsak seninle.Sana hala Fetus diyorlar ama insana daha çok benzemeye başlamışsın .Gözlerin kafanın yan taraflarından ortaya kaymaya başlamış .Kulaklar normal pozisyonuna gelirmiş.Bu arada sana bir sır vereyim mi bebeğim ; Baban cinsiyetini öğrendi .Erkek olacakmışsın .Benim kurabiye adamım .Bu ismi sana Belkıs teyzen taktı .

14.hafta

Canım oğlum , Anne olmak zormuş kusmaktan hiç birşey yapamıyorum .İnsan günde 5 öğün kusarmı ? .İnsanın içine endişeler kaplıyor .Sana nasıl ebeveyn olucaz,geleceğini iyi sağlıyabilecek miyiz? ,İstediklerini alabilecekmiyiz ve seni istediğimiz gibi büyütebilecek miyiz?


15.hafta

Canım bu hafta ilk defa aşerdim o da .Antep salçası oldu .Anlamıyorum normalde tuzluyu hiç sevmem neredeyse tuzu yalayacak gibiyim .Kendimi kurban bayramı öncesi koyunlara tuz yalatırlar ya onun gibi hissediyorum .Umarım onlar gibi şişmem ve tartıda ağır gelmem :)Salatalık ve tuz en iyi arkadaşım .Sana yiyebildiklerimi söylesem benim nasıl ayakta kaldığıma şaşarsın küçük kurabiye adamım .
Salatalık, Salçalı ekmek, Limonlu soda ve Algida limonlu dondurma :)) bunları yiyebiliyorum .Ve hertürlü kokudan tiksiniyorum :( Kötü koku aklına gelmesin sevgili oğlum .Babanın kokusu benim için dünyanın en güzel kokusudur ama bu ara o bile fazla geliyor ...

16 hafta :

Kurabiye adamım sanaiki isim koymaya karar verdik ve ilk isminin KAYRA olmasına .Anlamı ise Allahtan gelen müjdeli haber ve lütuf demek .Sen bizim için gerçekten çok sıkıntılı bir anımda müjdeli bir habersin ve lütufsun birtanem.2. ismin konusunda Berk, Kağan ve babanın yoğun baskısı olarak İsmail koyma ihtimallerimiz var .Oğlum Anne olmak zor diyorum ya inan yakınmıyorum zevkle yoksa bütün ağzımdaki dişlerim ön dişlerim bile çok ağrıyor .Ağrıkesici de alamıyorum .İnan buzla uyuyakalıyorum .Zevkle çekilmese bu ağrılara , bulantıya katlanmak mümkün değil .Bu hafta itibari ile test sonucunu aldık ve test sonucun iyi çıktı birtanem.Seni allaha emanet ettiğim için çok rahatım ama inan elimden gelenin fazlasını yapıyorum ..

2.Ay biterken

                                           2. Ay biterken          


Bugün 2 .ay bitti fasülyem .Artık fasülyeden incir büyüklüğüne eriştin ve  2 aydır büyüyorsun, gelişiyorsun. Doktorla randevumuz 1 ay sonra canım.Bu ay itibari ile , seninle test yaptırıcaz senin dıdakların gelişimin tamamlanacak diş yerlerin belli olmaya başlayacak .Ve yine bu ay sonu itibari ile senin cinsiyetin belli olacak bekliyoruz incirim benim .Bu arada baban ultrason makinasını neredeyse eve getirecek.Hatta laptop gibi olanlar varmış eve getirip bakmayı önerdi ama ben her ne kadar merak etsemde yanaşmıyorum .:)

İnsan hamile olduğunda herkese mutluluğunu söylemek ve bebiş için birşeyler almak istiyor ama bu süreç biraz tehlikeli ve erken olduğu için biraz sakin geçmek zorunda kalıyor .2.trimestre sonu gibi alışveriş yapmak daha doğruymuş umarım dayanırım .Şu 3. ay dolsada artık söylesem herkese benimde bebeğim olacak diye ...

Şuan herşeyi çok rahat yiyorum hiç midem bulanmıyor çok rahat geçireceğim sanıırm ..


Umarım bebeğim iyidir yerinde  rahatdır. Şu ameliyat dönemimim bile anlamı var diye düşünüyorum .yoksa benim gibi hareketli biri seni bilmeden tehlikeye atabilir miydi acaba ? böyle yatmam iyi sanırım .Sen rahatsız olma diye ani hareketler yapmamaya, çalışıyorum.

Hamilelikte 1.ay ,2.ay ve 3. ay

             
                                       aaaa  HCG Pozitifmiş yani ben HAMİLE miyim ????  :)))

Hamileliği 3 ayrı  trimester 'a ayırmışlar  bana göre  de bu 3trimester şöyle oluşuyor .
1.trimester  Hamileliğin vücut tarafından hazırlanması , alışma dönemi vee kadınların hormondan ibaret olduğunu kabullenmesi .
2.trimester En rahat olunduğu ve en zevkli dönemi
3.trimester ise hem bebeğin hem annenin hadi artık bitsin dediği dönem .

Hamileliğimin en hatırlamak istemiyeceğim ayları ilk 3 ayı diyebilirim .Hamileliğimi 7.haftasında öğrenmiş biri olarak ilk 1.5 aydan muafım :) İlgisisizlık yada bilgisizlik değil sadece kötü bir döneme denk geldiği için fark edemedim . Ameliyata girmeden testlerini yaptırmış ve sonucu negatif olması sonucu her iki bileğinden ameliyata girmiş biriyim.Ameliyat sonrası çok ağrım olduğu gibi her iki elimi kullanamadığım için yatağa mahkumdum diyebilirim .O dönemde şimdi sebebini algıladığım Sürekli uyku halini farklı nedenlere yormuştum .ilk haftalarda  sürekli uyumamı Anestezi hekiminin ve ekibine bağlamıştım :))Ne anestezi ekibiymiş ,Ağrı çekmemem için ne verdillerse hala bebek gibi uyuyorum helal olsun diyordum .Sonraki haftalarda yıllarca çok yorulmuşum hem bedenen hem beynen yorgunluktan bu diyordum bir sonraki hafta ise ee iki elim atelde yapacak birşey yok uyuyorum diyordum ...Sonra doktor bir ablam gelip hamilelik testi yapmamı önerdi ..İyide ameliyata girerken yaptırdım ee sonrasında da süre çok az diye geçiştirdim ama o inatla idrar ile yapılan testlerden getirdi ve denememi istedi . Bir gün denemeye karar verdim ama sırf merakı gitsin diye ...Yoksa ben emindim yani hamile olamazdım :))

Testi denedim aa çiftt çizgi yani pozitif çıktı ..Verirken testin 2 ay süresinin geçtiğini ama yinede kullanılacağını söylemişti ..Sonuç pozitif ya test bozuk dedim eşime pozitif ama test bozuk sen bana yenisini alır mısın dedim ..O da bunlara güven olmaz ama hadi alayım dedi.. Yeni test saniyesinde kırmızı ve  çift çizgi çıktı amann bu testlere güven almaz yanlıştır dedik ama bir tarafımızda acaba dedi çünkü ben hala ağrı kesici, antibiyotik üzerine gribim diye tamiflu almaya devam ediyordum yani almamam gereken herşeyiiii........

Gece saat 22:00 Devlet hastanesinin yolu tutulur kan verilir ve sancılı 40 dakika beklenir ...Eşim radyolog olduğu için USG ile bakalım beklerken dedi. .Kendisi hamilelik kesesini görmüş ama heyecandan farklı mı gördüm boş yere ümitlendirmeyeyim diye söylememiş bu arada USG rahat çıksın diye  içiğim 1.5 litre vişne suyu ve yarım litre su ile yerimden zor kalktım :) Sonucu almaya gidemiyeceğimi söyledim eşim gitti ve elinde kağıdı salllaya sallaya geldi .Hatırladığım pozitif mi diyorum 1000 diyor canım pozitif mi diyorum 1000 diyor önce anlamadım HCG değerini söylüyormuş ..Şaşkınlıkla hamile olduğumu öğrendiğimizde ikimizde ağlamaya başladık ..O gün hastanedeki en mutlu insanlar bizdik sanırım ..İnsanlar acilden geçerken ve servislere giderken şaşkın şaşkın bize bakıyorlardı biraz utandım öyle hoplayıp zıpladığıma ama içimdende haykırmak istiyordum ...Gece saat 24:00 civarı bizim ufaklığın anneannesini , babaannesini ,dedelerini , teyzesini ve halasını aradık ...Hepsi çok sevindi nasıl yattığımı ve sabahın olduğunu  bilmiyorum ...

Ertesi gün sevincimin yerini korku aldı....Eee ben hamileyken ameliyat olmuşum  .Genel anestezi aldım ,antibiyotik,analjezik ,tamiflu vs vs vs...Eee bebeğime zararı ???? Hemen bulunduğumuz il olan Trabzonda özel bir hastanedeki doktora gittik ..Aman yarabbi hipokratın yemini yerine merkez bankası yemini etmiş.Empati ,sempatiden nasibini almamış derdi ne kadar kısa sürede ne kadar çok hasta bakarım yaklaşımlı  bayan doktor bize  ilk cümlede bebeği aldırmamızı öğütledi ...Eee yer karadeniz doğum oranı yüksek sorunsuz hasta varken neden uğraşsın değil mi? içeri girmem ,sekreterin formu doldurması , sedyeye yatmam ( iki elim atelde kendim ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum , USG ile bakması kalp atışını dinletmesi ,üzerimi toplamam , bebeği üniversiye gidin baktırın gebeliğe son verin demesi bir ssürü test toplam 11 DAKİKA ........!!!!!

Kendisi de doktor olan eşimde bende şoktayız  hani deontoloji , hani özel hastanede olmamız hani ilk gebeliğimize olan yaklaşım ....Hiç biri yoktu ve ortam hijyende değildi  ..Hatırlamak dahi istemiyorum ...Öyleki  bebişin kalp atışının tadına bile varamadık ...Doktorun odasından çıktık testleri yaptırmayacağımızı , doktordan memnun kalmadığımızı belirtip ayrıldık ..Sonra Arkadaşlarımızdan anestezi hekimi olanına , kadın doğumcu ablamıza ve ameliyat olduğum anestezi ekibinin kullandığı ilaçlardan genetik doktoruna danışıp rahatlayıncaya kadar 1 hafta korkulu bir dönem geçti....

Sonraki hafta şimdiki doktorumuzu bulduk iyi bir bilgilendirme tatlı bir yaklaşımla bizim fasülyenin  kontrollerine başladık şekilsel ve boyutsal mercimekle fasülye arasında olduğu için  ona fasülye adını taktım :))

Benim minik tatlı fasülyem hoş geldin aramızaa



PİDEZZA

                                                                     PİDEZZA
                                                         
                                                            Nam-ı diğer PİDE PİZZA



                    Hoş geldi hatta yavaş yavaş sonuna geliyoruz mübarek  Ramazan ayının .Ramazan denilince pide ve güllaç ilk akla gelenlerden olur .Bizim evde de durum aynı pide Ramazanımızın baş aktörü. Ekmeğin yerini pide alıyor özellikle şöyle fırından yeni çıkmış miss gibi kokan pideye dayanamıyoruz .İnsan aç olunca o kokuya dayanamıyor ve alıyor sonuş ise  yiyebileceğimizden daha fazla pide ....
Pide sıcakkken çok güzel ama soğuduğunda hatta ertesi güne kalıyorsa ekmekten daha çabuk bayatlıyor hele birde 2 gün beklemişse vay o pideyi yemeğe kalkışanın haline ..

Durum böyle olunca atmaya kıyamadığın pideleri değerlendirmek zorundasın :) Bende pideler atılmasın diye kafama göre bir tarif geliştirdim hem iftarda hem sahurda çok beğenildi .Yapımı  çok kolay olduğu için zevkle yapıyorsun artı dolaptaki herşey malzemen olabiliyor.
Ben Ramazan boyunca 6-7 kere yaptım hepsi de farklı çeşit oldu .Gelelim Pide pizza benim deyimimle PİDEZZAnın tarifine ;


Malzeme :

Pide
kaşar peyniri
Telli trabzon peyniri
zeytin
sucuk
yeşil biber
Labne peyniri
mısır


Sosu için ;
2 kaşık salça
2 kaşık yağ ( Ben hiç koymuyorum )
3-4 adet olgun domates
3-4 adet salçalık kırmızı biber
1 kaşık şeker
1 kaşık sirke
tuz
karabiber
köri
yenibahar
nane
kekik
fesleğen ve sevdiğiniz tüm baharatlar
acı biberyada kırmızı pul biber


Sosun Yapılışı :

Domates ve salçalık biberleri minik minik doğrayın .Sos tenceresine arzuya göre 2 kaşık yağ koyun.Yağ kızıdktan sonra salçayı eritin üzerine domates ve biberleri ekleyin .Tuzunu , şekerini,sirkesini ve tüm istediğiniz baharatları koyup kaynamasını bekleyin ve ılınması için biraz bekletin .

Pidezza'nın Yapılışı :


Pideleri kare şeklinde kesmeye çalışın yada doğal haliyle kalsın .Sonra pideyi ortadan  ikiye kesin böylelikle hamur kısmı daha incelmiş oluyor ikiye ayırdığınız pideleri suya tutup hemen çekin çok ıslanmasınlar ama kuruda kalmasınlar .Tepsiye yaglı kağıt dizin yada borcama  öylece yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sondan bolca dökün  yada bu işlemi tersten  yapabilirsiniz .Yani pideleri sosun içine batırıpta pideleri tepsiye de dizebilirsiniz.Üzerine ben dolapta kaşar yerine trabzon telli peyniri  olduğu için telli peynirden koydum .Sucukları ince şeritler halinde kestim  yerleştirdim .Mısır ekledim . Yeşil zeytin koydum .Renk versin diye ince şerit halinde yeşil biber koydum .En üstüne de dolapta yarım kalan Labneden çay kaşıkları ile azar azar Labne peyniri koydum .Sonra hazırladığım pizzamı 10-15 dakika 150-180 C sıcaklığındaki fırına koydum ve peynirler eridiğinde çıkardım .Yumuşak ve inanılmaz lezzetli pidezzalarım oldu : ) Gerçekten pizza tadında ...Afiyet olsun

 

Gezdim-Pişirdim-Yazdım Template by Ipietoon Cute Blog Design