30 Kasım 2017 Perşembe

Yazıyorr ,yazıyorrr.. !! .Ebru yine, yeniden yazıyor ....

Yazıyorr ,yazıyorrr.. !! .Ebru yine, yeniden yazıyor ....

Bu yıl Okan Üniversitesinde  Gastronomi Yüksek Lisansı yapmaya karar verdiğim an kendi  kendime hem dimağımı hem damağımı şenlendireceğim bir yıl olacak diye söz vermiştim .Bunun için de bir dizi liste yaptım bir tarafta okumam gereken kitaplar bir tarafta ise tadım yapacağım yerler ..

Okuma listemi okuldan hocalarım sayesinde belirliyorum sağ olsunlar her ders bir dizi kitap adı ile gelip işimi kolaylaştırdılar .:) Oldum olası kitap okumayı çok severim .Okuma hızımda fena değildir ama insanın okuma harici sorumlulukları olunca  okuma  hızı da yavaşlayabiliyor ..Nede olsa bir anneyim ve kızım da ilkokul 1.sınıfa başladı .İmdattttt modunda geziniyorum !
Bu yılı atlatabilirsek sırtımız yere gelmez :) Her ikimizin yeni okul başlangıçlarının üzerine  eşim'in yeni  iş  yoğunluğu  da eklenince hepimiz için  inanılmaz yoğun ve  hızlı akan bir yıl oluyor . Bu yıl beraberce hem okuyor ,hem de beraber tadımlar yapmak için küçük seyehatler  yapıyoruz .
Bazen İstanbul içi bazen istanbul dışı  tadım listesi  belirledim ve  çok heyecanlı olmaya başladı . Sizlerle bunları paylaşmak istiyorum.

Sosyal medyayı kullanmayı çok seviyorum özellikle  Instagram , whatsapp'dan  durum paylaşımları , Snapchat ,Foursquare  gibi programları aktif kullanıp paylaşırken aralarda takip eden eş , dost , arkadaşlardan gittiğim yerlerden , okuduğum kitaplardan , filmlerden çok soru almaya başladım .. Bende o zaman Ebru bireysel mesajları cevaplamak yerine otur yaz  belki faydalanan birileri  olur yada kimse okumazsa sen okursun dedim.:) Bu blog sayfasını    bir kaç yıl önce oluşturmuştum ama  uzun ömürlü oalmadı. Çünkü  blog yazmak ciddi disiplin ve zaman ayırmak gerektiriyor gerçekten zor. Ben düzenli yazmayı  beceremedim ,  zor geldi   ve bıraktım.  Bazen bir enerji patlaması yada eşimin gazı ile yazarım  diyerek başlıyorum ve yine yarım kalıyor umarım bu sefer öyle olmaz.  Çünkü zevk aldığım , mutlu olduğum şeyleri paylaşmak çok hoşuma gidiyor arkadaşlarım , dostlarım , tanıdıklar , tanımadıklar da aynı mutluluğu , hazzı , deneyimi yaşasınlar istiyorum . İstanbulda en değerli şey "Zaman." Örneğin ben birşeyler yapmak istediğimde , kısa zamanda karar verip uygulamam da  gerekiyor . Çünkü trafik , yoğunluk ,parkyeri ,maliyeti  vs... derken vazgeçebiliyorum .O an yapmak istediğim şeyi deneyimleyenlerin fikirleri benim için  çok önemli olabiliyor .Hemen bir göz atıp karar veriyorum  . Bloglar biraz bu işleri  kolaylaştırıyor . Bu vesile ile takip ettiğim yerli & yabancı blog yazarlarını eğilerek selamlıyorum ...Sevgili Bloggerlar öpüyorum o sihirli parmaklarınızı .:)

Siz de keyif alırsanız yazdıklarımdan arada yüreklendirin ki yazmaya gayret edeyim .Ebrucum bırak yüreklendirmeyi  okumaya bile vaktimiz yok diyorsanız ; Olsun, Kimse okumazsa ileride ben okurum kızım okur.

Sevgiler

Ebru
 

Gezdim-Pişirdim-Yazdım Template by Ipietoon Cute Blog Design